Brokolicová polévka

 
 

500 g čerstvé brokolice
2 střední brambory
1 střední cibule
1 kořenová petržel
1 stroužek česneku
snítka čerstvého tymiánu, 2 stroužky česneku
sůl, pepř, muškátový oříšek, římský kmín, chilli, lžička kurkumy

Nejprve si připravíme zeleninu. Nadrobno pokrájíme petržel, cibuli a česnek. Brambory nakrájíme na malé kostičky. Brokolici postačí rozdělit na růžičky.

Na rozpáleném oleji nebo na sádle restujeme cibuli spolu s petrželí. V okamžiku, kdy začne směs zlátnout, přidáme česnek, brambory a tymián. Vše spolu restujeme. Když je vše zlatavé podlijeme vodou či vývarem a přidáme brokolici. Vše okořeníme a dusíme 10 - 15 minut do uvaření brambor. Následně vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

TIP: Pokud chceme mít polévku trochu rustikální, před promixováním odebereme pár růžiček brokolice, pomačkáme je vidličkou a vrátíme do hotové polévky. Při servírování dle chuti přidáme 1-2 lžíce zakysané smetany.

 

brokolicova-polevka-v-hrnci-stein-2 brokolicova-polevka-v-hrnci-stein-3
brokolicova-polevka-v-hrnci-stein-1

 

K přípravě tohoto receptu byl použit nerezový hrnec STEIN 18cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.