Indická čočková polévka

 
 

plechovka loupaných rajčat
bílý jogurt
100 g červené čočky
50 g černé čočky (beluga)
50 g obyčejné čočky
1 velká cibule pokrájená na kostičky
2 stroužky česneku
zázvor - 2 x tolik co česneku
lžička kurkumy
lžička celého římského kmínu
lžička černuchy
lžička mletého koriandru
lžička červené papriky
chilli podle chuti

Na suché pánvi zhruba půl minuty osmahneme koření, římský kmín a černuchu. Lehce zesklovatíme cibuli, přidáme zázvor, česnek a restujeme dozlatova. Snížíme teplotu na minimum, přidáme zbývající koření, čočku a promícháme.

Nakonec zalijte rajčaty, zhruba 1 litrem vody a vaříme čočku do měkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Před servírováním osolíme podle chuti.

TIP: Po dovaření odeberte cca 1/4 čočky a vrátíme ji až po rozmixování.

 

indicka-cockova-polevka-stein  

 

K přípravě tohoto receptu byl použit hrnec STEIN  nerezový 24cm 

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.