Zeleninový krém

 
 

1 malá cuketa
1 řapíkatý celer
1 větší mrkev
50g špenátu
1 rajče
1 jarní cibulka nebo kousek pórku
1 cibule
čerstvě mletý pepř, sůl
posekané čerstvé bylinky, kurkuma, podle chuti chilli
trochu sádla na orestování

Tuto velice rychlou a zdravou polévku uvaříme ze zeleniny, kterou zrovna nalezneme v lednici.

V sádlem vymaštěném kastrolu nechte lehce zesklovatět cibuli a přidejte cuketu, celer, mrkev. Zeleninu restujeme dozlatova. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vývarem (není nutný) a necháme zhruba 15 minut mírně vařit. Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem. Při servírování můžeme posypat čerstvou bylinkou a chilli papričkou.

zeleninovy-krem-stein

K přípravě tohoto receptu byla použita Kastrol STEIN 18cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.