Časté dotazy

Jak je vyrobeno 3vrstvé nádobí STEIN?

Nádobí je vylisováno z jednoho kusu třívrstvého materiálu (2 vrstvy prvotřídní nerezové oceli a 1 vrstva hliníku). Nerezová držadla jsou připevněná robustními nýty z nerezové oceli. Celková jednoduchost tohoto praxí ověřeného konstrukčního řešení ve spojení s použitým materiálem je zárukou bezproblémového užívání.

Jaká je údržba a používání nádobí s jemným reliéfním povrchem?

Mytí a používání hrnců se nijak neliší od hrnců s hladkými vnitřními stěnami. Povrchové vlastnosti vnitřních stěn jsou stejné jako u každého nerezového nádobí. Vniřní povrch vypadá působivě, nádobí je samo o sobě velice dekorativní, můžete v něm servírovat přímo na Váš stůl. Nádobí lze samozřejmě mýt v myčce na nádobí.

Proč je vaření v 3vrstvém nádobí lepší?

Velkou předností je rovnoměrný a velice rychlý ohřev díky rovnoměrnému rozložení tepla po celém povrchu nádobí. Povrch hrnců není narušen žádnou hranou či přechodem. Vaření je díky vynikající vodivosti hliníku rychlé a energeticky úsporné a nedochází tak k připalování pokrmu na dně. Velice brzy budete překvapeni, že jsou Vaše pokrmy lépe prohřáté, zjistíte, že ke stejnému výsledku stačí nižší teplota i kratší čas. Pokud máte indukční desku, budete mile překvapeni, jak rychle se dá uvést obsah do varu.

Proč si mám koupit nerezovou pánev?

Je správnou volbou pro pozvolnou tepelnou úpravu, ale i k prudkému smažení. Nerezová pánev snese používání při velmi vysokých teplotách. Je přímo určena k rychlému a prudkému restování, smažení, ale i na různé omáčky, těstoviny, omelety, zeleninu a zapékání v troubě. Už ji nebudete chtít dát z ruky. Velkou výhodou mimo zdravotní přínos je i dlouhá trvanlivost.

Jaké výhody má pánev HEXADURITE?

Tyto pánve jsou kombinací nerezové pánve docilující perfektní opečení a pánve nepřilnavé. Nepřilnavá vrstva, která je umístěna pod povrchem šestiúhelníkové struktury nerezového povrchu je tak dobře chráněna před kuchyňským náčiním, nelze ji tedy snadno poškrábat ani kovovou obracečkou při obracení steaku. Maso nebo zelenina, tak přichází do kontaktu s nažhavenou ocelovou strukturou, dobře se opeče a přitom se nepřilepí. Pánve neobsahují PFOA, jsou zdravotně nezávadné. Lze bez problému mýt v myčce na nádobí.

Jaká je údržba 3vrstvého nerezového nádobí?

Je pro ty z Vás, kteří chtějí nádobí zcela bez údržby, ke každodennímu používání a mytí v myčce na nádobí. Přichycené jídlo po prudkém smažení či zapékání nechejte chvilku odmočit v teplé mýdlové vodě, poté snadno omyjete běžným způsobem.