Kotlety v hořčičné omáčce

 
 

1 velká cibule
500g vepřových kotlet bez kosti
1 bílé paprika  lžíce hladké mouky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce kvalitní dijoneské hořčice
1 lžička hrubě mletého pepře
čerstvě mletý pepř, sůl
trochu sádla nebo oleje na orestování

Kotlety pokrájené na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehve potřeme dijonskou hořčicí a necháme v pokojové teplotě odpočinout. Mezitím nakrájíme cibulu a papriku. Na nerezové pánvi je zprudka orestujeme do zlatova. Hotovou cibuli stěrkou odložíme do připravené misky. Pánev opět trochu omastíme, rozpálíme a zprudka krátce restujeme maso jedno po druhém a odkládáme na připravený talíř. Když jsou všechny plátky masa oretované vrátíme na pánev cibuli s paprikou a na mírném ohni smícháme s hořčicemi, pepřem a zaprášíme hladkou mloukou. Vzniklou směs zalijeme cca 200 ml horké vody a promícháme. Vrátíme maso a dusíme pod pokličkou alespoň 30 minut. Podáváme s rýží. Rýži krátce ohřejeme v horkém hrnci, poté zalejeme horkou vodou v množství 1,5 násobku rýže. Ztlumíme výkon na 20% a pod pokličkou dusíme 12 minut. V třívrstvém hrnci není třeba promíchat.

veprove-kotlety-v-horcicove-omacce-stein-1

 

K přípravě tohoto receptu byla použitaPánev nerezová STEIN 24cm a Kastrol STEIN 18cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.