Recepty

Jahodové Pancakes
  

220g hladké mouky
prášek do pečiva
špetka soli
2 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného chladného másla
2 velká vejce
200ml mléka
100ml perlivé limonády
100g vaničkového tvarohu
trochu oleje na smažení

Nejdříve dostatečně promíchejte v hluboké misce všechny suché ingredience. Odměřené mléko, tvaroh, máslo, limonádu, alkohol a vejce spolu prošlehejte a přidejte k prosáté mouce. Vše dostatečně vyšlehejte. Přidejte na drobné kousky pokrájené jahody a lehce vmíchejte. Nechejte alespoň 10 minut odpočinout.

Mezitím si připravte nerezovou pánev. Pánev pomalu na cca 70% výkonu nahřejeme se lžící rostlinného oleje na vyšší teplotu (olej by měl začít trochu kouřit) a nechte zchladnout. Olej vylejeme a vytřeme papírovou utěrkou do sucha. Nyní je pánev plně nepřilnavá. Smažit můžeme na malé kapce nového oleje.

jahodove-pancakes-stein

K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová pánev STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Rozmarýnová rýže
 
 

1 hrnek kvalitní dlouhozrnné rýže (basmati, jasmínová)
1,5 hrnku vody
1/2 lžičky soli
špetka kurkumy

Rýži lehce prohřejte, osolte, přidejte špetku kurkumy. Zalijte horkou vodou. Doba varu přibližně 15 minut, podle typu rýže.

rozmarynova-ryze-stein

Vařeno v  hrnci STEIN 18cm.

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Karbanátky se šalvějí a slaninou
 
 

750g mletého masa (1/2 vepřové a 1/2 hovězí)
1 menší cibule pokrájená na jemno
100g slaniny pokrájené na malé kousky
1 včerejší rohlík, posekaný na malé kousky
1 vejce
čerstvě mletý pepř, sůl
posekaný šalvěj, muškátový oříšek mletý, podle chuti chilli
trochu sádla na orestování (sádlo snese vyšší teploty nežli rostlinné oleje)

Posekaný rohlík smíchejte s rozklepnutým vejcem. Směs smíchejte ve větší misce s masem, slaninou, najemno nakrájenou cibulkou, česnekem, kořením a šalvějí. Nechejte v pokojové teplotě cca 20 minut proležet. Zprudka rychle osmahněte na lehce sádlem omaštěné nerezové pánvi. Vložte do předehřáté trouby na 200°C na 15 minut.

TIP: Tyto karbanátky jsou mimořádně chutné lehce zauzené na grilu. Pánev i s karbanátky vložte do grilu a udržujte teplotu kolem 200°C. Pánev podložte chemicky neošetřeným prkénkem (nebo grilovacím prkénkem), které bylo ponořené do vody alespoň 1 hodinu. Ideální jsou tvrdá dřeva listnatých stromů. Zespodu doutnající prkénko ochrání karbanátky před připálením a dodá dokonalou uzenou chuť.

karbanatky-na-panvi-stein-2

K přípravě tohoto receptu byla použita Pánev STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Kotlety v hořčičné omáčce
 
 

1 velká cibule
500g vepřových kotlet bez kosti
1 bílé paprika  lžíce hladké mouky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce kvalitní dijoneské hořčice
1 lžička hrubě mletého pepře
čerstvě mletý pepř, sůl
trochu sádla nebo oleje na orestování

Kotlety pokrájené na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehve potřeme dijonskou hořčicí a necháme v pokojové teplotě odpočinout. Mezitím nakrájíme cibulu a papriku. Na nerezové pánvi je zprudka orestujeme do zlatova. Hotovou cibuli stěrkou odložíme do připravené misky. Pánev opět trochu omastíme, rozpálíme a zprudka krátce restujeme maso jedno po druhém a odkládáme na připravený talíř. Když jsou všechny plátky masa oretované vrátíme na pánev cibuli s paprikou a na mírném ohni smícháme s hořčicemi, pepřem a zaprášíme hladkou mloukou. Vzniklou směs zalijeme cca 200 ml horké vody a promícháme. Vrátíme maso a dusíme pod pokličkou alespoň 30 minut. Podáváme s rýží. Rýži krátce ohřejeme v horkém hrnci, poté zalejeme horkou vodou v množství 1,5 násobku rýže. Ztlumíme výkon na 20% a pod pokličkou dusíme 12 minut. V třívrstvém hrnci není třeba promíchat.

veprove-kotlety-v-horcicove-omacce-stein-1

 

K přípravě tohoto receptu byla použitaPánev nerezová STEIN 24cm a Kastrol STEIN 18cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Stránka 1 z 6 - 21 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.