Treska s pečenou zeleninou


500g rybích filet (treska, okoun...)
1 cuketa
5 paprik
4 rajčata

1 jarní cibulka nebo kousek pórku
1 posekaný stroužek česneku
čerstvě mletý pepř, sůl
posekané čerstvé bylinky, tymián, rozmarýn
olivový olej, trochu sádla na vymaštění

 

V sádlem vymaštěném kastrolu promíchejte všechnu zeleninu s větší částí bylinek, solí a pepřem. Poté zakryjte filetami, které předtím osolte, opepřete a obalte bylinkami. Čerstvé bylinky dodají jídlu nádhernou chuť a vůni.

Zapékejte v troubě 20-30 minut na 180°C.

treska-se-zeleninou 

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.