Rajčatová omáčka s plněnou paprikou

 
 

400 g mletého masa ( 1/2 hovězího 1/2 vepřového), 150 g uvařené rýže
1,2 kg rajčat ( 3 plechovky loupaných rajčat)
0,5l vývaru
2 cibule
1 kořenová petržel, 1 mrkev
sůl, pepř, muškátový oříšek 
6 paprik na plnění
čerstvý tymián a saturejka (samozřejmě lze i sušené)
lžička worcesteru

 

Mleté maso smícháme s uvařenou a vychladlou rýží. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Papriky očistíme a plníme připravenou směsí. Nahrubo pokrájíme mrkev, petržel, cibuli a restujeme. Podlijeme rozmixovanými rajčaty a vývarem. Podle potřeby ještě osolíme, přidáme pepř a saturejku. Do připraveného základu na omáčku vložíme připravené papriky. Pánev zaklopíme a na mírném ohni necháme 40 minut dusit. Naplněné papriky vyndáme a omáčku dohladka rozmixujeme. Omáčka bude dostatečně hustá i bez přidání jíšky.

 

rajska-omacka-s-paprikou-na-panvi-stein-1 rajska-omacka-s-paprikou-na-panvi-stein-2
 

 

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm nerezový hrnec STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.