Zapečené brambory s kotletou


500g vepřových kotlet (bez kosti)
1kg brambor
250ml smetany

trochu kletého muškátového oříšku
čerstvě mletý pepř, sůl
posekaná čerstvá saturejka
trochu sádla na vymaštění

 

Do sádlem vymaštěného kastrolu vkládáme ve vrstvách plátky brambor a masa. Připravené maso bude mít naklepané, osolené a opepřené. I brambory řádně prosolíme, posypeme saturejkou. Začínáme i končíme první a poslední vrstvou brambor. Nakonec vše zalijte smetanou s muškátovým oříškem.

Zapékejte zakryté poklicí v troubě 45 minut na 180°C. Poté 15-20 minut na 200°C k docílení zlatavého povrchu.

zapečené-kotlety-s-bramborem

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.