Karbanátky se šalvějí a slaninou

 
 

750g mletého masa (1/2 vepřové a 1/2 hovězí)
1 menší cibule pokrájená na jemno
100g slaniny pokrájené na malé kousky
1 včerejší rohlík, posekaný na malé kousky
1 vejce
čerstvě mletý pepř, sůl
posekaný šalvěj, muškátový oříšek mletý, podle chuti chilli
trochu sádla na orestování (sádlo snese vyšší teploty nežli rostlinné oleje)

Posekaný rohlík smíchejte s rozklepnutým vejcem. Směs smíchejte ve větší misce s masem, slaninou, najemno nakrájenou cibulkou, česnekem, kořením a šalvějí. Nechejte v pokojové teplotě cca 20 minut proležet. Zprudka rychle osmahněte na lehce sádlem omaštěné nerezové pánvi. Vložte do předehřáté trouby na 200°C na 15 minut.

TIP: Tyto karbanátky jsou mimořádně chutné lehce zauzené na grilu. Pánev i s karbanátky vložte do grilu a udržujte teplotu kolem 200°C. Pánev podložte chemicky neošetřeným prkénkem (nebo grilovacím prkénkem), které bylo ponořené do vody alespoň 1 hodinu. Ideální jsou tvrdá dřeva listnatých stromů. Zespodu doutnající prkénko ochrání karbanátky před připálením a dodá dokonalou uzenou chuť.

karbanatky-na-panvi-stein-2

K přípravě tohoto receptu byla použita Pánev STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.