Dušená vepřová plec v mrkvi

 
 

1 kg vepřové plece, na kostky
500 g mrkve, nakrájené na kolečka nebo hrubě strouhané
můžete přidat i kořenovou petržel
1,2 l vývaru nebo vody
olej / sádlo
1 velká cibule
20 g hladké mouky
sůl, čerstvě mletý pepř, tymián, muškátový oříšek, worcesterová omáčka

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli. Přidáváme kousky masa, dochutíme solí, pepřem a zakápneme worcesterem, přidáme muškátový oříšek a tymián. Přisypeme mrkev, zalijeme vodou a podle chuti ještě osolíme. Přiklopené dusíme doměkka. Před koncem vmícháme jíšku z hladké mouky.  

 

veprove-v-mrkvi-stein-1 veprove-v-mrkvi-stein 
veprove-v-mrkvi-stein-2  

 

K přípravě tohoto receptu byl použit hrnec tepaný nerezový STEIN 24cm

 

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu vařeného jídla.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.