Rozmarýnová rýže

 
 

1 hrnek kvalitní dlouhozrnné rýže (basmati, jasmínová)
1,5 hrnku vody
1/2 lžičky soli
špetka kurkumy

Rýži lehce prohřejte, osolte, přidejte špetku kurkumy. Zalijte horkou vodou. Doba varu přibližně 15 minut, podle typu rýže.

rozmarynova-ryze-stein

Vařeno v  hrnci STEIN 18cm.

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.