Recepty, Strana 4

Srbské čevabčiči
 
 

500 g mletého vepřového masa
300 g mletého hovězího masa
1 vejce
3 stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
2 lžičky čerstvého hrubě mletého černého pepře
1 lžička papriky, může být pálivá

Předehřejeme pánev na střední teplotu. Ve velké míse promícháme maso a vejce. Přidáme všechny ostatní suroviny a dobře propracujeme, aby se chutě co nejvíce spojily. Tvarujeme válečky zhruba 2 x 7 cm. Čevabčiči pomalu grilujeme na suché pánvi lehce potřené tukem.


TIP: Po rychlém ogrilování můžeme dopékat v předehřáté troubě na plný výkon.

 

cevabcici-s-pecenou-zeleninou-stein

 

 

 

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm nepřilnavá pánev STEIN HEXADURIT 26cm 

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Rychlá rýže se zeleninou
 
 

1 hrnek rýže
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 jarní cibulka
3 vejce
kousek pórku
plátek slaniny
římský kmín celý, kmín, černucha, kurkuma
chilli podle chuti, sůl, pepř

Je na Vás, jakou rýži zvolíte. My jsme použili tu nejlepší 100% Thajskou jasmínovou rýži. Rýži uvaříme podle návodu. Jeden hrnek rýže, dva hrnky vody. Rýži vsypeme do hrnce a krátce prohřejeme nasucho, zalijeme horkou vodou. Rýži osolíme (přibližně čajová lžička mořské soli na jeden hrnek rýže). Uvedeme do mírného varu a  postupně snižujeme teplotu, tak aby rýže stále mírně vařila. Délka varu přibližně 15 minut. Rýže je voňavá a nadýchaná.

Mezitím si nakrájíme zeleninu. Papriky a slaninu na nudličky, jarní cibulku a pórek na drobná půl kolečka. Na oleji prohřejeme kmín a černuchu, po chvilce přidáme všechny ostatní ingredience. Krátce restujeme, vlijeme vejce. Vejce nemíchejte, zakryjte poklicí a počkejte až budou téměř hotová. Poté přidejte uvařenou rýži a vše spolu promíchejte.

TIP: Zelenina může být obměněna, pouze zachováme uvařenou rýži, koření a vejce.
Chuť je neodolatelná.

 

indicka-kri-ryze-na-panvi-stein-1 indicka-kri-ryze-na-panvi-stein-2 

 

 

K přípravě tohoto receptu byla použita nerezová pánev STEIN 24cm hrnec tepaný nerezový STEIN 18cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Dušená vepřová plec v mrkvi
 
 

1 kg vepřové plece, na kostky
500 g mrkve, nakrájené na kolečka nebo hrubě strouhané
můžete přidat i kořenovou petržel
1,2 l vývaru nebo vody
olej / sádlo
1 velká cibule
20 g hladké mouky
sůl, čerstvě mletý pepř, tymián, muškátový oříšek, worcesterová omáčka

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli. Přidáváme kousky masa, dochutíme solí, pepřem a zakápneme worcesterem, přidáme muškátový oříšek a tymián. Přisypeme mrkev, zalijeme vodou a podle chuti ještě osolíme. Přiklopené dusíme doměkka. Před koncem vmícháme jíšku z hladké mouky.  

 

veprove-v-mrkvi-stein-1 veprove-v-mrkvi-stein 
veprove-v-mrkvi-stein-2  

 

K přípravě tohoto receptu byl použit hrnec tepaný nerezový STEIN 24cm

 

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu vařeného jídla.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Indická čočková polévka
 
 

plechovka loupaných rajčat
bílý jogurt
100 g červené čočky
50 g černé čočky (beluga)
50 g obyčejné čočky
1 velká cibule pokrájená na kostičky
2 stroužky česneku
zázvor - 2 x tolik co česneku
lžička kurkumy
lžička celého římského kmínu
lžička černuchy
lžička mletého koriandru
lžička červené papriky
chilli podle chuti

Na suché pánvi zhruba půl minuty osmahneme koření, římský kmín a černuchu. Lehce zesklovatíme cibuli, přidáme zázvor, česnek a restujeme dozlatova. Snížíme teplotu na minimum, přidáme zbývající koření, čočku a promícháme.

Nakonec zalijte rajčaty, zhruba 1 litrem vody a vaříme čočku do měkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Před servírováním osolíme podle chuti.

TIP: Po dovaření odeberte cca 1/4 čočky a vrátíme ji až po rozmixování.

 

indicka-cockova-polevka-stein  

 

K přípravě tohoto receptu byl použit hrnec STEIN  nerezový 24cm 

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Stránka 4 z 6 - 21 položek celkem