Recepty, Strana 5

Jarní mini kobližky
 
 

500 g polohrubé mouky
kostka čerstvého droždí
180 ml teplého mléka
velká lžíce rumu
80 g medu (nebo cukru)
140 g změklého másla
4 žloutky
hrst rozinek
kůra z 1 bio citronu
olej na smažení

V hnětací míse navážíme mouku a dobře ji smísíme se špetkou soli, vytvoříme ďolík, do kterého rozdrobíme droždí, med a teplé mléko. Necháme chvilku vzejít. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a hněteme, až se těsto hezky spojí a přestane lepit. Necháme hodinu vykynout, v polovině doby propracujeme.

Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme kuličky o průměru 3 cm. Necháme 10-15 minut opět nakynout a vhazujeme do rozpáleného oleje, po krátké chvilce obrátíme. Po osmažení je možné plnit marmeládou nebo obalujeme skořicovým cukrem. Báječné jsou i samotné. Zchladlé kobližky posypeme moučkovým cukrem s pravou vanilkou.

 

jarni-koblihy-stein-1  jarni-koblihy-stein-2 
jarni-koblihy-stein-3 jarni-koblihy-stein-4

 

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká pánev STEIN 30cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Brokolicová polévka
 
 

500 g čerstvé brokolice
2 střední brambory
1 střední cibule
1 kořenová petržel
1 stroužek česneku
snítka čerstvého tymiánu, 2 stroužky česneku
sůl, pepř, muškátový oříšek, římský kmín, chilli, lžička kurkumy

Nejprve si připravíme zeleninu. Nadrobno pokrájíme petržel, cibuli a česnek. Brambory nakrájíme na malé kostičky. Brokolici postačí rozdělit na růžičky.

Na rozpáleném oleji nebo na sádle restujeme cibuli spolu s petrželí. V okamžiku, kdy začne směs zlátnout, přidáme česnek, brambory a tymián. Vše spolu restujeme. Když je vše zlatavé podlijeme vodou či vývarem a přidáme brokolici. Vše okořeníme a dusíme 10 - 15 minut do uvaření brambor. Následně vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

TIP: Pokud chceme mít polévku trochu rustikální, před promixováním odebereme pár růžiček brokolice, pomačkáme je vidličkou a vrátíme do hotové polévky. Při servírování dle chuti přidáme 1-2 lžíce zakysané smetany.

 

brokolicova-polevka-v-hrnci-stein-2 brokolicova-polevka-v-hrnci-stein-3
brokolicova-polevka-v-hrnci-stein-1

 

K přípravě tohoto receptu byl použit nerezový hrnec STEIN 18cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Palačinky na nerezové pánvi
 
 

500 ml mléka
200 g hladké mouky
1 vejce
1 lžička cukru
1 špetka soli
panák rumu nebo koňaku
24 cm třívrstvá pánev STEIN

Mouku promícháme se špetkou soli a poté s cukrem. Přidáme vejce, mléko a alkohol. Vše dostatečně promixujeme tyčovým mixérem. Takto připravené těsto vydrží v lednici několik dnů. Je tedy možné si během pár minut připravit chutnou snídani .

Dostatečně rozpálíme pánev (raději déle při nižší teplotě), poznáme to až kapka vody vytvoří tancující perličku. Nalijeme trochu oleje a rozlijeme po celé ploše pánve a lehce do okrajů. Musíme pamatovat, že pánev není teflonová. Ihned za olejem lijeme těsto, nakláníme pánví, aby se rozlilo po celé ploše. Jakmile začnou zlátnout okraje a povrch zmatní, je třeba otočit.

TIP: Pokud chceme mít palačinky ještě lehčí a chutnější, přidejte do těsta 5 cl perlivého nápoje, může to být i pivo, sekt nebo minerálka.

 

palaciny-na-nerezove-panvi-stein-1

 

 K přípravě tohoto receptu byla použita nerezová pánev STEIN 24cm 

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce.U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Rajčatová omáčka s plněnou paprikou
 
 

400 g mletého masa ( 1/2 hovězího 1/2 vepřového), 150 g uvařené rýže
1,2 kg rajčat ( 3 plechovky loupaných rajčat)
0,5l vývaru
2 cibule
1 kořenová petržel, 1 mrkev
sůl, pepř, muškátový oříšek 
6 paprik na plnění
čerstvý tymián a saturejka (samozřejmě lze i sušené)
lžička worcesteru

 

Mleté maso smícháme s uvařenou a vychladlou rýží. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Papriky očistíme a plníme připravenou směsí. Nahrubo pokrájíme mrkev, petržel, cibuli a restujeme. Podlijeme rozmixovanými rajčaty a vývarem. Podle potřeby ještě osolíme, přidáme pepř a saturejku. Do připraveného základu na omáčku vložíme připravené papriky. Pánev zaklopíme a na mírném ohni necháme 40 minut dusit. Naplněné papriky vyndáme a omáčku dohladka rozmixujeme. Omáčka bude dostatečně hustá i bez přidání jíšky.

 

rajska-omacka-s-paprikou-na-panvi-stein-1 rajska-omacka-s-paprikou-na-panvi-stein-2
 

 

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm nerezový hrnec STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Stránka 5 z 6 - 21 položek celkem